Vraag nu gratis offertes aan!

   
Naam:
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht:
Gratis bespaartips:

Snel, makkelijk en vrijblijvend offertes aanvragen!

Na de scheiding

Home > Nasleep scheiding

Als u officieel bent gescheiden, houdt u uiteraard de verantwoordelijkheid over uw kinderen en de opvoeding. In de meeste gevallen neemt één van beiden ouders de dagelijkse verzorging op zich. Ook kunt u ervoor kiezen om het gezag onder één van beiden ouders te laten vallen. In dat geval kunt u een van de ouder door een rechter laten toewijzen. Pas vanaf de 21e leeftijd is het kind zelf verantwoordelijk.

Naast de verantwoordelijkheid van de kinderen dienen de verlichtingen van de alimentatie te worden nagestreefd. Alimentatie betekent dat er een financiële regeling voor u en uw partner is vastgesteld. Een rechter bemiddelt over de hoogtes van de bedragen, als u daar zelf niet over uitkomt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten alimentatie:

Alimentatie voor uw kinderen
Voor de kinderen kunnend e gevolgen van een scheiding erg merkbaar zijn. Naast emotionele gevolgen, dient de vader of moeder ook de financiën goed te regelen. De alimentatie voor kinderen wordt vastgesteld om over voldoende financiële middelen te beschikken voor het onderhouden van uw kind(eren). Het alimentatiebedrag wordt altijd voor ieder kind vastgesteld. Als het kind de leeftijd van 21 heeft bereikt, dan zal de kinderalimentatie niet meer nodig zijn.

Alimentatie voor de partners
Als een van de partners niet (volledig) zichzelf in levensonderhoud kan voorzien, dan heeft de ander de verplichting hierin te ondersteunen. Met partneralimentatie wordt dus expliciet gedoeld op het onderhoud van uw vrouw of man. Net als bij kinderalimentatie kan een rechter de hoogte daarvan bepalen.

Betalingsachterstand
Als er sprake is van een betalingsachterstand dan kan een deurwaarder of advocaat worden ingeschakeld. Wat wellicht ook raadzaam kan zijn, is het stappen naar de organisatie “Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen” (LBIO). Er dient echter op zijn minst een betalingsachterstand te zijn van 1 maand. Indien uw achterstand langer dan 6 maanden is, dan kunt u het beste direct een advocaat inschakelen.

Ervaringen van andere bezoekers

Goedkope scheidingsadvocaat via echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl
"Vorige week heb ik de offertes aangevraagd bij meerdere advocaten of juristen. Deze week heb ik al 4 offertes met enkele goedkope aanbiedingen binnen gehad."
Toegevoegd: R. De Ringen uit Heerhugowaard
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Alimentatie advocaat gevonden
"Om de alimentatie te laten wijzigen, heb ik een advocaat gezocht op echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl. Na slechts enkele dagen heb ik een betaalbare gevonden. Die heeft alles voor me geregeld."
Toegevoegd: H. de Groot uit Breda
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Voordelen van een scheiding

In tegenstelling tot wat de maatschappeilijke opinie over scheiden denkt kan het voor veel echtparen een oplossing voor het leven opleveren. Als het echt niet botert binnen een echtpaar dan kan een hoop ruzie of erger voorkomen worden door een echtscheiding.

Onderstaand een indruk van de voordelen die een scheiding met zich meebrengt:

  • Mogelijkheid om met de bagage van het verleden een nieuw leven op te bouwen
  • Stress binnen de relatie kan worden verwerkt en afgesloten
  • Normale omgang met ex-partner zonder de verplichtingen van een huwelijk

Veelgestelde vragen

Heb ik recht op alimentatie?
Indien u onvoldoende inkomsten hebt om uzelf of uw kinderen in levensonderhoud te kunnen voorzien, dan heeft u recht op alimentatie. Dit geldt uiteraard als u werkelijk tot een scheiding overgaat.

Mijn partner heeft een betalingsachterstand. Wat moet ik doen?
Indien de achterstand niet lang is dan 6 maanden of korter dan 1 maand, dan kunt u naar het LBIO stappen. U kunt uw eigen advocaat wel het beste inlichten over de achterstand. Als de achterstand langer dan 6 maanden is, dan kunt u het beste meteen naar uw advocaat stappen.

De website echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van advocaten of juristen bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij veel gestelde vragen.

Meer weten?

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden en werkwijze van een echtscheidingsadvocaat, dan kunt u er hier meer over lezen. Voor specifieke informatie kunt u de onderstaande bronnen raadplegen: