Vraag nu gratis offertes aan!

   
Naam:
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht:
Gratis bespaartips:

Snel, makkelijk en vrijblijvend offertes aanvragen!

Wat te doen bij een scheiding?

Home > Scheiding

Een echtscheiding kan veel betekenen voor uw gezin. Zowel de financiële als emotionele schade dienen geregeld te worden en een advocaat kan daarbij ondersteunen. Ook het beëindigen van niet-getrouwde partners die een zogenoemd ‘geregistreerd partnerschap’ hebben, valt onder een echtscheiding. Wat komt er onder andere kijken bij een echtscheiding?

 • Het verdelen van de bezittingen 
 • Afspraken maken over de opvoeding en verzorging van de kinderen 
 • Vaststellen van de hoogten voor de alimentatie

De weg die een scheiding kan volgen:

 1. U of uw partner wilt scheiden 
 2. Vervolgens zoekt u naar een geschikt advocaat of echtscheidingsbemiddelaar
 3. Het aanvragen van de echtscheiding 
 4. Opmaken van het financieel plan 
 5. Afspraken maken over bijv. alimentatie

Vervolgens dient u deze gegevens aan een rechter over te dragen. Hij bepaalt de uiteindelijke hoogten van de alimentatie en waar de kinderen worden ondergebracht. Tot slot kunt u hieronder meer informatie vinden over de verdeling van het huis.

Wat gebeurt er met het huis na de echtscheiding?

Koop huis
Wat gebeurt er met het huis na de echtscheiding? Het is belangrijk hier goed over na te denken voor de procedure. Wanneer er getrouwd is in gemeenschap van goederen dient het huis verdeeld te worden. Het is mogelijk in het huis te blijven wonen. Wel moet degene die in het huis blijft wonen de totale kosten voor het huis kunnen opbrengen. Het huis kan worden afgekocht door een van beiden partners. Als dit mogelijk is zal het huis verkocht moeten worden en de waarde ervan gedeeld moeten worden.

Huur huis
Samen met uw partner mag besloten worden wie in het huurhuis mag blijven wonen. Als u samen met uw partner hier niet uit komt zal de rechter daar een besluit over nemen. Als uw partner hoofdhuurder is en de rechter wijst u het huis aan wordt u automatisch hoofdhuurder. Als de woning aan uw partner wordt toegewezen heeft u bij het zoeken naar een nieuwe woning geen voorrang op andere woningzoekenden.

Inboedel
Het is het makkelijkst samen een lijst te maken van de totale inboedel. Omdat de inboedel over het algemeen gebruikt is. Is het moeilijk om de waarde daarvan in te schatten. Het is mogelijk de totale inboedel te laten waarderen, om tot een gelijke verdeling te komen. Er zullen ook goederen zijn met een emotionele waarde. Deze goederen kunnen na overleg verdeeld worden. Komt u daar samen met uw partner niet uit dan kunt u daar een echtscheidingsbemiddelaar voor inschakelen. Als laatste zijn er ook nog "Verknochte goederen". Dit zijn goederen die niet automatisch gemeenschappelijke goederen zijn. Hierbij moet gedacht worden aan kleding, erfenissen en sieraden.

Ervaringen van andere bezoekers

Scheidingsproblemen snel verholpen via advocaat!
"Ik en mijn ex-partner kwamen er niet helemaal uit. Voordat we naar de rechter stappen, willen we graag een advocaat om advies vragen. Via echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl hadden we gelukkig met spoed een advocaat geregeld."
Toegevoegd: G. De Boer uit Rotterdam
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Dankzij informatie op site beter geholpen
"Ik kwam op deze site om een advocaat te regelen en was niet op de hoogte ervan dat we ook kunnen bemiddelen. Daarom ben ik blij dat ik mijn (ex-)vrouw dezelfde als mij kan nemen."
Toegevoegd: G. Brandsma uit Amsterdam
Waardering: 9/10 Rating starRating starRating starRating starRating half star

Voordelen van een scheidingsadvocaat

Voor veel (ex-)stellen is het moelijk om op passendewijze uit elkkaar te gaan. er zijn legio redenen te bedenken waar u als koppel niet uit kan komen. Denk aan de waardeverdeling van een koophuis plus inboedel, zeggenschap over de kinderen of de alimentatie betaling.

Onderstaand een korte indruk van de voordelen die het inschakelen van een scheidingsadvocaat met zich meebrengt:

 • Afspraken tussen partijen zijn rechtsgeldig vastgelegd
 • Achterstand op alimentatie wordt sneller opgelost
 • Minder tijd kwijt aan het scheidingsproces

Veelgestelde vragen

Waar kan een advocaat ons precies mee helpen?
Naast uiteraard alle formele zaken, kan een advocaat helpen bij uw keuzes. Ook kan een advocaat u helpen om de juiste gegevens op een rij te zetten. U dient onder andere te berekenen of u voldoende financiële middelen tot u beschikking heeft. Indien u onvoldoende inkomsten heeft om uzelf of uw kinderen in levensonderhoud te kunnen voorzien, heeft u recht op alimentatie. Dit geldt uiteraard alleen als u werkelijk tot een scheiding overgaat.

Mijn partner heeft een betalingsachterstand. Wat moet ik doen?
Indien de achterstand niet langer is dan 6 maanden of korter dan 1 maand, dan kunt u naar het LBIO stappen. U kunt uw eigen advocaat wel het beste inlichten over deze betalingsachterstand. Als de achterstand langer dan 6 maanden is, dan kunt u het beste meteen naar uw advocaat stappen.

De website echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van advocaten of juristen bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij veel gestelde vragen.

Meer weten?

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden en werkwijze van een echtscheidingsadvocaat, dan kunt u er hier meer over lezen. Voor specifieke informatie kunt u de onderstaande bronnen raadplegen: