Vraag nu gratis offertes aan!

   
Naam:
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht:
Gratis bespaartips:

Snel, makkelijk en vrijblijvend offertes aanvragen!

Goedkope scheidingsadvocaat

Home > Goedkope echtscheidingsadvocaat

In Nederland is er hulp beschikbaar als u de scheiding niet kan betalen. Iedereen komt in principe in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U komt daar uiteraard alleen voor in aanmerking als uw huidige inkomen onvoldoende is. Indien u daar in aanmerking voor komt, dan zal de staat uw advocaat gedeeltelijk tegemoetkomen in de kosten die u moet maken voor de echtscheiding. Afhankelijk van uw inkomen kan het voorkomen dat de staat alle gemaakte advocaatkosten voor u betaald.

Als u naar een advocaat stapt, kunt u direct vragen of u in aanmerking komt voor deze overheidssteun. Normaal gesproken zal de echtscheidingsadvocaat dit direct in het intakegesprek bespreken. Ondanks dat u uw advocaat door de overheid laat betalen, bent u vrij om zelf een advocaat te kiezen. U kunt eventueel naar het ‘Juridisch Netwerk Nederland’ gaan voor rechtshulp. Daar zal als eerst worden gekeken naar het inkomen over de afgelopen twee jaar. Dit zal voor zowel u als uw partner worden onderzocht. Er zijn vaste grenzen vastgesteld door de overheid om te bepalen hoeveel u zelf dient bij te dragen.

Bij een scheiding worden altijd kosten gemaakt. Zo dient u de bezittingen te verdelen, bent u afhankelijk van alimentatie en dient u zorg te dragen voor de advocaatkosten. Zoals hierboven zal de overheid u en uw partner hierin proberen tegemoet te komen om de echtscheiding alsnog zonder al te veel problemen en kosten op te lossen. Wat voor u van belang is om te weten, is dat u bij iedere advocaat vooraf ingelicht dient te worden over de mogelijke kosten.

Ervaringen van andere bezoekers

Advocaat via echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl levert minder hoge kosten op!
"Aangezien ik niet veel te besteden heb, ben ik blij dat mijn advocaat als eerste heeft gekeken naar mogelijke tegemoetkoming. Ik hoef nu maar de helft te betalen!"
Toegevoegd: H. van Zanten uit Utrecht
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Snelle aanvraag!
"Het moet goedkoop én snel. Daarom ben ik blij dat ik echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl heb gevonden. Dankzij de meerdere offertes, die trouwens erg snel binnen kwamen, kon ik de goedkoopste echtscheidingsadvocaat nemen. Ook mijn wensen waren daar al in verwerkt."
Toegevoegd: G. van de Wiel uit Amsterdam
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Voordelen van gesubsidieerde rechtsbijstand

Niet ieder echtpaar wat op het punt van scheiden staat heeft de mogelijkheid een scheiding te beksotigen. In ieder geval niet de advocaat kosten. In dat geval kan men in aanmerking komen voor gesubsifieerde rechtsbijstand.

Onderstaand de mogelijkheden en voordelen van gesubsidieerde rechtsbijstand:

  • Advocaten kunnen uw scheiding voortzetten ook al bent u niet in de gelegenheid de kosten te voldoen.
  • Financiële malaise binnen een gezin wordt verkleind 
  • U kunt zich bezig houden met de scheiding in plaats van de kosten voor de scheiding

Veelgestelde vragen

Mijn advocaat heeft niet onderzocht of ik mogelijk subsidie krijg. Wat nu?
Het kan zijn dat u niet in aanmerking komt voor subsidie. Uw advocaat kan over de gegevens beschikken, waarmee hij kan vaststellen of u daar in aanmerking voor komt. Als u denkt dat dit niet gebeurd is, dient u dit alsnog aan uw eigen advocaat te vragen. Omdat dit vooraf besproken dient te worden, dient u er rekening mee te houden dat de subsidie niet meer wordt verleend.

Kan ik offertes aanvragen voor een echtscheidingsadvocaat inclusief overheidssubsidie?
U kunt dit laten uitzoeken door iedere echtscheidingsadvocaat of mediator. Bij het aanvragen op echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl kunt u in de laatste stap uw specifieke wensen aangeven. U kunt de advocaat alvast op de hoogte brengen dat u mogelijk subsidie nodig heeft.

De website echtscheidings-advocaat-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van advocaten of juristen bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij veel gestelde vragen.

Meer weten?

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden en werkwijze van een echtscheidingsadvocaat, dan kunt u er hier meer over lezen. Voor specifieke informatie kunt u de onderstaande bronnen raadplegen: